mormaş
Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Yeni Malatyaspor'a Kulüpler Birliğinden Destek

Yeni Malatyaspor'a Kulüpler Birliğinden Destek
Yeni Malatyaspor kulübü, 6 Şubat depreminin yaralarını sarmaya devam ederken, 1.lig Kulüpler Birliğinden Yeni Malatyaspor kulübüne destek geldi.

Yeni Malatyaspor kulübü, liglerin başlamasına az bir süre kala, hala depremin izlerini silmeye çalışıyor. 6 Şubat asrın depreminden büyük yara alan Malatya şehri, ayağa kalkmanın ciddi mücadelesini verirken, şehrin tek profesyonel futbol takımı, Yeni Malatyaspor kulübü de içinde bulunduğu krizleri çözmeye çalışıyor. Gerek stadyumun tadilatı, gerekse de tesislerin uygun yaşama getirilmesi çalışmaları devam ederken, bir kötü haber de FIFA'dan geldi.

FIFA, Yeni Malatyaspor kulübüne transfer cezası verdi. Transfer yasağı olmasına rağmen, gelen bu transfer cezası, Yeni Malatyaspor kulübünün belini kırdı. Yani, Yeni Malatyaspor kulübü, FIFA'daki dosyaların paralarını ödese bile, transfer yasağı devam edecek.

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek ve yönetim kurulu üyeleri, bu durum karşısında önemli bir karar alarak, Yeni Malatyaspor kulübünün bu sezon da lige girmemesi için TFF'ye müracaat etti.

Başta Spor bakanı Osman Aşkın Bak olmak üzere, TFF başkanı ve yönetim kurulu da bu konuda Yeni Malatyaspor kulübünün müracaatına sıcak baktı.

Bütün bunlar olurken, en büyük destek 1.lig Kulüpler Birliğinden geldi. 1.lig Kulüpler Birliği başkanı ve Manisaspor kulüp başkanı Mevlüt Aktan, Yeni Malatyaspor kulübünün lige girmeme kararını desteklediklerini belirtti.

Spor44.com'un görüştüğü Manisaspor kulüp başkanı ve 1.lig Kulüpler Birliği başkanı Mevlüt Aktan, " Yeni Malatyaspor kulübünün lige katılmama müracaatını Manisapor FK olarak destekliyoruz. Kulüpler Birliği olarakda konuyu masaya yatıracağız. Yeni Malatyaspor kulübünün içinde bulunduğu durum, hepimizin başına da gelebilirdi. O nedenle bütün kulüplerin destekleyeceğini düşünüyorum" dedi.

Spor44.com, İstanbulspor kulüp başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Türk futbolunun önemli ismi Ecmel Faik Sarıalioğlu da şunları söyledi. "Malatyalı çok dostumuz var. Malatya depremden ciddi etkilenen bir şehrimiz. Haliyle Yeni Malatyaspor kulübüde çok etkilendi. Futbolcuların Malatya'da futbol oynamak istememesi, Yeni Malatyaspor kulübünü zorda koymuştur. Kulübün, içinde bulunduğu ekonomik kriz de cabası. Bu nedenle Yeni Malatyaspor kulübünün bu sezonda lige girmeme müracaatını İstanbulspor olarak destekliyoruz. İnşallahda TFF, bu yönde karar verir" dedi.

Sarıalioğlu, " son olarakda Yeni Malatyaspor kulübünün bu yıl borçlarını ödeyip, gelecek sezona borçsuz, problemsiz gelmesini bekliyoruz. Aksi halde gelecek sezon Yeni Malatyaspor kulübü, bir daha böyle bir hak isteyemez" dedi.

Spor44.com'un edindiği diğer önemli bilgi ise, 1.lig Kulüpler Birliğinden 16 kulüp, Yeni Malatyaspor kulübünün aldığı kararı desteklerken, 2 kulüp çekimser, 1 kulüp ise red olarak düşüncesini bildirdi.

Bu arada dün toplanan TFF Yönetim kurulu toplantısında Yeni Malatyaspor kulübünün müracaatı gündemde olmasına rağmen, konu toplantı da görüşülmedi.

 

 

Özel Haber: Faysal ELKOCA 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-