mormaş
Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Yeni Malatyaspor'a Çıkmaz Sokak!

Yeni Malatyaspor'a Çıkmaz Sokak!
Türkiye Futbol Federasyonunun uzatma dakikalarında attığı gol ile çıkmaz sokağa yönlendirilen Yeni Malatyaspor'da kafalar durdu..!

Son yıllarda yaşanmayacak olayların yaşandığı ülkemizde ve Malatya'mızda hayat şartları herkesi olduğu gibi Yeni Malatyaspor kulübünü de zora soktu.

Önce dünyanın başına musallat olan Covid-19 mikrobu. Sonra Elazığ depremi ve en sonunda da 6 Şubat depremi...

Yeni Malatyaspor kulübü, süper ligden düşerken, peşinden getirdiği borç yükünün haifletillmesi beklenirken, biranda yukarıda bahsettiğim olaylar nedeniyle Yeni Malatyaspor'un sırtındaki borç yükü, artarak devam etti. Takım, 1.ligde mücadele ederken, ligden çekilmek zorunda kaldı. Ardından, oynanmayan liglere, resmi yayın gelirleri ve sponsorlar, reklamlar, ödemelerini durdu. Yeni Malatyaspor kulübünün döviz cinsindeki borçları, ikiye katladı. 

Yeni Malatyaspor kulübü, iknci kez lige girmeme hakkını elde etti. Fakat, bu kez FIFA'dan transfer yasağı geldi. İşler, ters gitmeye dursun, herşey ters gitmeye başladı. 

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek, TFF ile yaptığı görüşmelerde 2024-2025 1.lig futbol sezonuna bir kez daha katılmamak için müracaat etti. Eski TFF başkanı Mehmet Büyükekşi, başkan Gevrek'e tamam sözü verdi. Ama olmadı. Dedim ya, ters gidiyor diye...

TFF olağanüstü genel seçime gitti ve Büyükekşi kaybetti. TFF'nin başına geçen İbrahim Hacıosmanoğlu, Yeni Malatyaspor kulübünün lige katılmasına karar verdi ve lig fikstürü çekildi. Artık Yeni Malatyaspor kulübü, 2024-2025 1.lig futbol sezonunda yer alacak.

Peki, Yeni Malatyaspor kulübü, bu lige hazır mı?

Yeni Malatyaspor kulübü, asrın felaketinden yara alan kulüplerin başında geliyor. Stadyumu, tesisleri hasar aldı. Devam eden sarsıntılar da cabası. Bütün bunların yanında Yeni Malatyaspor kulübünün içinde bulunduğu ekonomik krizleri de hesaba katar istek, Yeni Malatyaspor kulübünün lige girmesi, çıkmaz sokağa girmek ile eş değerdir.

Şimdi ne olacak?

Yeni Malatyaspor kulübünün önünde iki seçenek var. Birincisi, elinde bulunan futbolcu kadrosu ile lige katılmak. İkincisi ise, ligden çekilmek. Yani, sezon sonunda 2.lige düşmeyi kabul etmek.

Yeni Malatyaspor kulübü, liglerin başlamasına iki hafta kala, TFF tarafından çıkmaz sokağa itilmesi, kabul edilir bir durum değildir. Lakin, özerk olduğunu düşündüğümüz TFF'ye de şehrin dinamikleri, güç yetiremedi..!

Yeni Malatyaspor kulübünün yapması gereken tek şey, lige katılmamak olmalı. Ve 1.ligdeki tüm gelirlerin, TFF tarafından Yeni Malatyaspor kulübüne verilmesi şartı koşulmalıdır.

Yeni Malatyaspor kulübü, lige girer ise, averaj takımı olur ve rakip kaleye gidemez. Bu da şehrin bozulmuş olan moral ve motivasyonu daha da kötü duruma gelir. 

Son söz olarak, Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek ve Malatya Büyükşehir Belediye başkanı Sami Er, bu durumu ivedilikle, masaya yatırıp, sağlıklı bir karar almaları olacaktır. Sonuçta, TFF tarafından çıkmaz sokağa itilen Yeni Malatyaspor kulübünün kurtuluşu, bu iki ismin kararından geçebilir diye düşünüyorum.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-