Futbolumuz da Alkışı Hakedenler...

Bal ligi 3.grupta lider olarak yoluna devam eden Malatya Yeşilyurtspor, ligin bitimine 8 hafta kala herhangi bir kazaya kurban gitmemek için, yere sağlam basmaya başladı.
Ligde oynadığı 21 maçta 57 puan toplayan Malatya Yeşilyurtspor, Oniki Şubat takımına evinde 2-0, Sivas Gücü takımına da deplasmanda 1-0 kaybetti. Ligde 2 mağlubiyeti olan M.Yeşilyurtspor, henüz beraberlik almadı.
Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısının 25.haftssında deplasmanda şampiyonluk kovalayan Siverek Belediyespor'a, konuk olacak. M.Yeşilyurtspor, sezonun ilk yarısında evinde Siverek Belediyespor'u, 3-1 mağlup etmişti.
M.Yeşilyurtspor, bir başka şampiyonluk yarışında olan Sivas Gücü takımını Malatya'da ağırlayacak. İlk maçta M.Yeşilyurtspor, deplasmanda rakibine 1-0 yenilmişti.
Malatya Yeşilyurtspor, 21 maçta 19 galibiyet, 2 mağlubiyet ile 57 puan topladı. lider koltuğunda oturan, Malatya Yeşilyurtspor, rakip kalelere 72 gol atarken, kalesinde ise, 11 gol gördü.
Malatya Yeşilyurtspor kulübü, sezona çok ciddi bir yapılanma ile girdi.
Malatya Yeşilyurt belediye başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit'in, ince eleyip sık dokuduğu kararının ardından, kulübün başına Malatyalı iş ve futbol insanı Adnan Çoban'ı getirdi. Her iki başkanın istişarelerü sonunda kollar sıvandı.
Malatya Yeşilyurtspor kulüp başkanı Adnan Çoban ve yönetim kurulu üyeleri, önce kulüp sportif direktörü olarak Malatyalı deneyimli teknik adam Mahmut Evren'i göreve getirdi. Ardından yapılan çalışmalar neticesinde kulübün teknik direktörlük görevine Malatyalı genç teknik direktör Osman Fırat'ı görevlendirdi.
Başkan Çoban, teknik deparmanla birlikte, şampiyonluğa oynayacak futbolcu kadrosunu oluşturmaya başladı. Takım kuruldu ve lige hazır hale getirildi.
İşte bu çalışmaların ardından Malatya Yeşilyurtspor, sezon başı belirlenen hedefe, hızlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor.
Bir futbol adamı olarak, hiç bir ikinci kişi ve kurumdan ekonomik destek almadan, buralara kadar gelen Malatya Yeşilyurtspor kulübünün çalışanlarını, futbolcularını, teknik ekibini, kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyelerini ve Malatya Yeşilyurt belediye başkanı Profesör Doktor İlhan Geçit'i, yürekten kutlar, tebrik ederim.
Malatya futbolumuzun dip yaptığı bu zaman da Malatya Yeşilyurtspor kulübünün bu başarısı, kanımca alkışı hakedenlerdir diye düşünüyorum. Malatya Yeşilyurtspor kulübünün ligin bitimine 8 haftalık süre sonunda şampiyonluk kupasını şehre getireceklerine inanıyor, başarılar diliyorum.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.