mormaş
Malatya
23 Şubat, 2025, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

"Ben Yaptım Oldu" İle Olmaz !

"Ben Yaptım Oldu" İle Olmaz !
Malatya'nın kültür ve turizminin tanıtımında büyük emek sahibi olan Malatyalı Ali Cengiz'in kaleme aldığı yazıyı, spor44.com olarak yayınlıyoruz.


Yerel gazetelerden öğrendiğimiz kadarıyla, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Malatya ziyaretinde sportif yatırım müjdesi vermiş. Bu tesislerin yapılması için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Ata Öztürk protokol imzalamış. Bakan ziyaretinde, Malatya’ya 7,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını, şimdi 2,5 milyar değerinde, şehrin farklı yerlerine, ilçeler dahil, saha, salon, havuz, tesis ve kütüphane kazandıracaklarını söylüyor.
Buraya kadar her şey güzel görülüyor. Kim istemez şehrimize yatırım yapılmasını? Ancak geçmişte yapılan yanlış işleri hatırladıkça şimdiden şu soruyu sormadan edemiyoruz: Malatya Belediyesi olarak, imzayı atan taraf olarak, Malatya’ya yapılacak yatırımlar nereye yapılacak, hangi ihtiyaca göre yapılacak, hangi paydaşlarla bu kararı aldınız? Mesela Malatya’da spor birlikleri var, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu var, hakemlerin derneği var, hiçbirine sordunuz mu? Tesislerin yapılacağı ilçe belediyelerine sordunuz mu, ihtiyacınız nedir, talebiniz nedir diye. Sadece spor kulüpleri de değil, ilgili paydaşlara, muhtarlıklara da sorulmalıydı. 
Malatya’nın 30 yıl öncesine kadar çok sayıda spor tesisi vardı. Kimseye sormadan, etmeden, ben yaptım oldu mantığıyla bu tesisler yok edildi, şimdi yeniden tesis yapmaya çalışıyoruz. 
Hatırlayalım: Şeker Stadı, Sümer Stadı, şimdi alışveriş merkezi yapılan Tekel fabrikası arkasındaki toprak saha, Orduevinin arkasındaki toprak saha, hepsi gitti. Daha öncesinde her mahallede bir saha da vardı. İmara açılarak, satılarak Malatya’da saha bırakılmadı. 
İnönü Stadını da gündüz gözüyle havai fişekler atarak, meşaleyle, mehterle yıktılar. O statta “Ben Malatyalıyım, Malatyasporluyum” diyen hepimizin anısı vardı. Bir kapalı tribününü korumayı bile Malatya’ya çok gördüler. Uzun yıllar yaptığım Malatyaspor yöneticiliğim döneminde, maçın olmadığı günlerde stadı halkın hizmetine açıyorduk, insanlarımız yürüyüş yapıyordu. Stat, herkesin erişebileceği alanda olduğu için rağbet görüyordu. Şehrin dışına yaptığınız stada kimse gitmiyor. Şu an Yeni Malatyaspor maçları seyirci çekmiyor olabilir ama o stat erişilecek bir yerde olsa binlerce insanımız yararlanacaktı. 
Malatyaspor yöneticiliğim döneminde Spor Toto Teşkilatı, yönetim kurulumuzun girişimleri sayesinde, Orduzu Pınarbaşı’na sosyal tesisler yapmıştı. 
Semt sahaları olmadığı için Malatya’da bir tane sporcu yetişmiyor. 20 yıl önce sporun değişik dallarında sporcular yetiştiriyorduk. Şimdi ortada yetişen bir sporcu yok.
Elbette amaç sadece sporcu yetiştirmek değil. İnsanlarımızın nefes alacağı alana ihtiyacı var. Bu tür sahalar, tesisler her mahallede olsa insanlar yaşına, sağlık durumuna göre koşar, yürür, nefes alabilirdi. 
Sadece spor mu?
Büyük bir övgüyle 350 dönüm araziye açılan 100. Yıl Parkı kullanışsız bir şekilde inşa edildi. Bu alanda çok amaçlı bir salon, kütüphane, kültür merkezi yapılabilirdi. 
Gaziantep Şahinbey li şehit Kamil  Diyarbakır da 2500 kişilik konser ve tiyatro salonları mevcutken  malesef Malatyadaki siyasilerimiz görmezden geliyorlar. Bunun için “Sahipsiz Malatya” deniyor işte!

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.