© Spor 44

Yeni Malatyaspor'dan 1.Lige Veda

Yeni Malatyaspor kulübü, aldığı yönetim kurulu kararı ile 2024-2025 sezonu Trendyol 1.ligine katılmama kararını bugün oynanması gereken müsabakada uygulamaya koyacak.

Asrın felaketinden büyük yara alan Malatya şehrinin profesyonel ligdeki tek takımı Yeni Malatyaspor, Trendyol 1.ligine 'oynamadan' veda ediyor. 

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek ve yönetim kurulu, 2024-2025 Türkiye 1.lig futbol sezonuna katılmamak için TFF'ye müracaat etmiş ve bu müracaatı, TFF'nin yeni başkanı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından red edilmişti. 

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek, kulübün içinde bulunduğu durumu anlatmak için çalmadık kapı bırakmadı. Lakin, istediği sonucu alamadı. 

Yeni Malatyaspor kulübü, 2024-2025 1.lig sezonunun ilk karşılaşması olan ve bugün İstanbul'da Ümraniye stadyumunda oynanması TFF tarafından ilan edilen Yeni Malatyaspor -Pendikspor müsabakasına çıkamayacak. 

Futbol talimatı 24. Maddesi uyarınca, Yeni Malatyaspor, bu maça çıkmadığı takdirde 3-0 hükmen mağlup sayılacak. Yeni Malatyaspor kulübünün 2.kez maça çıkmaması durumunda talimat gereği 'bir alt kümeye' düşürülecek.

Yeni Malatyaspor kulübü, asrın felaketi 6 Şubat depreminden büyük yara almış ve 2 sezon boyunca lige girmemişti. 

24/1-A MADDESİ İÇERİĞİ

a) Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

Bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER