© Spor 44

'Oturun Oturduğunuz Yerde!'

Hani derler ya, 'ömrümü bu yolda harcadım.' Evet, 40 yılımı Malatyaspor ile yaşadım..! Beni, tanıyan bilir. Tanımayan da kendi bilir..!

 

Yeni Malatyaspor kulübünün içinde bulunduğu durumu sanırım herkes biliyordur. Bilmeyene de kısaca özetleyeyim.

2010 yılında Malatyaspor'un 40 trilyon borcu var yalanını ortaya atanlar, Malatyaspor'un kalemini kırdılar ve 2.ligde mücadele eden Malatya Belediyespor'un adını Yeni Malatyaspor olarak değiştirdiler.

Bu işlemi yapanlar, 4 yılda 50 trilyon harcamalarına rağmen, Yeni Malatyaspor'u 1.lige çıkartamadılar. Halbuki, o dönemde bizi dinleyip Malatyaspor'a 3 trilyon verselerdi, belki de bugün Malatyaspor en üst ligde olacaktı.

Neyse, o zihniyet sahipleri ve bazı iş birlikçileri, Yeni Malatyaspor kulübünü, sivil yönetime verelim dediler. Ve herkesin malumu, o sivil yönetimin başına İstanbul'da iş insanı olan Adil Gevrek ve arkadaşları geldi. Geldi de ne geldi...

İlk sezonunda Yeni Malatyaspor'u 2.ligden şampiyon yaparak, 1.lige çıkarttı. Sonra mı ?

Sonra, Yeni Malatyaspor'u, Türkiye'nin en önemli ve en üst ligi olan süper lige çıkarttı. Gevrek, hızını almıştı bir kere...

Dedi ki, ' Hedef Avrupa '...

Süper ligin ikinci senesinde Yeni Malatyaspor, bu kez Avrupa kupasına katıldı. Herkes, Adil Gevrek'in Kadir gecesinde doğduğunu, çok şanslı bir adam olduğunu söylemeye başladı. Haksız da değillerdi. Neyse..

Bu Adil Gevrek, inanılması zor başarılara imza attı. Malatya ve taraftarlar, Adil Gevrek'i, ata bindirerek, Battalgazi'ye atıfta bulundu. İşte tamda bu noktada Adil Gevrek, 'Güç zehirlenmesi' yaşıyordu.

Ata binen Battalgazi, pardon Adil Gevrek, kılıcını da eline aldı ve Allah Allah diyerek, herkesin üzerine yürüdü. Sene 2017'yi gösterdiğinde şahsım bir adım öne çıkarak, Adil Gevrek'e meydan okudu...!

'VİZYONSUZLAR' diyerek, Yeni Malatyaspor kulübünün uçuruma, borç batağına saplanacağını yazıyordum. Herkes hala Yeni Malatyaspor'un Trabzonspor'a 5 gol attığını konuşuyordu. Hatta Avrupa'ya gideceğini ...

Ve Yeni Malatyaspor Avrupa'ya gidip geldi. O dönemde küçükte olsa, ülke ekonomisinde devaülasyon oldu. Yabancı futbolcuların döviz kuru ile sözleşmesi Yeni Malatyaspor'un, borç yükünü ikiye katladı .

O dönemde başkan Gevrek, ' Çok acil ekonomik dersteğe ihtiyacımız var ' diyordu. Ama kimse duymuyordu..!İşte, bu süreçte Yeni Malatyaspor, borç batağının kapısından içeri girmişti. Vizyonsuzlar, bu süreci iyi yönetemedi ve kimse de yardım elini uzatmadı.!

2019 yılında dünyanın ve ülkemizin başına bela olan, mikrop (covid-19) Yeni Malatyaspor kulübüne de bulaştı. Maçlar tatil edildi. Yayıncı kuruluş Digitürk ödeme yapmadı. Ve kulüpler özellikle de Anadolu kulüpleri, tabiri caizse altına s..,.tı..!

Sonra, Elazığ depremi..

Futbolcular, tesislerde kalmak istemedi. Sıkıntı üstüne sıkıntı...

Ve Yeni Malatyaspor, bu kadar kötü yönetimin ve sahipsizliğin faturasını, bir alt kümeye düşerek ödedi. Sonrası mı? Sonrası, tepkiler, hakaretler ve Adil Gevrek, kongre de aday olmayacağım dedi. Ve Adil Gevrek bıraktı...(Arkasından 318 trilyon borç bıraktı)

Malatya'ya yeni vali (Hulusi Şahin) geldi. Önce ki dönem büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan ile kulübü, iş insanı H.Ahmet Yaman'a verdiler. Hacı Ahmet Yaman, 'ben, futboldan anlamam' dese de yanındaki arkadaşları, biz biliriz, yaparız dediler. Ve lige yani 1.lige merhaba dediler. Mustafa Eskihellaç'ı 14 trilyona Gaziantep'e sattılar. Benjamin Tetteh'in ilk ödemesini yapan eski başkan Adil Gevrek, mevcut yönetime ve şehrin valisine Tetteh'in ikinci ve son taksidini (250 Bin Euro ) ödemeniz lazım diyordu. (O sürece ben şahidim) Ve olmadı. Maalesef olmadı..

Yeni Malatyaspor, 1.ligden de yolcu gibiydi. Sonra, şovmenlik ile ün salmış teknik adam Yılmaz Vural geldi. Geldi de niye geldi anlamadık. Asrın felâketi, 6 Şubat depremi de onunla birlikte geldi..!

Türkiye'de hayat durdu. Malatya yıkıldı...

Yeni Malatyaspor kulübü, TFF'ye müracaat ederek, hakları saklı kalmak kaydıyla ligden çekildi. Yeni Malatyaspor kulübü, bir sonraki sezona da yani 2023-2024 sezonuna da katılmadı...

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Ahmet Yaman, eski kulüp başkanı Adil Gevrek ile anlaşarak, olağanüstü genel kurul kararı aldı.

Tartışmalı ve mahkemelik olağanüstü genel kurul ile Adil Gevrek, 1 yıl ara verdiği Yeni Malatyaspor kulübüne tekrar başkan seçildi.

Yeni yönetim ve eski yönetim tartışmaları devam ederken, Yeni Malatyaspor kulübünün borcu transfer yasağına kadar gelmişti.

Artık, Yeni Malatyaspor kulübünün borcunu ödemesi, imkansız bir hal almıştı. Ve ligin sonu geldi.

TFF, 2024-2025 1.lig futbol sezonunda Yeni Malatyaspor'u da kadroya dahil etti.

Yeni Malatyaspor kulübü, alev alev yanıyordu. Adil Gevrek ve yönetim kurulu üyeleri, kulübün içinde bulunduğu krizleri çözmek için çalmadık kapı bırakmadı. Tabiri caizse, Medine dilencileri gibi, devletin kapısından ayrılmadı. Yeni Malatyaspor kulübünün önündeki zamanı bayramlar yedi bitirdi. Ardından Avrupa şampiyonası...

Evet, şimdi ayaklarımızın yere basma zamanı geldi. Yeni Malatyaspor kulübünün önünde iki seçenek var. Biri genç kadro ile lige girmek. İki, önemli bir mazeret ile lige yine katılmamak.

İlk seçenek, bizi 5 hafta da gol atamadan averaj takımı yapar ve küme düşme oranını yüzde yüze çıkartır .

En mantıklısı, aklı selimi ikinci seçenektir. Yani, yönetimin TFF'ye yaptığı '1.lig hakkımızın saklı olması hasebiyle lige katılmamak'...

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek, TFF'ye müracaatını yaptı. Malatya şehrine de, taraftarlarına da, siyasilerine de, STK'larına da, spor basınına da Yeni Malatyaspor kulübünün bu kararına sahip çıkmak ve desteklemek düşer.

Yani şunu ifade etmek istiyorum ki; 'oturun oturduğunuz yerde' ...

Destek olmayacaksanız, köstek de olmayın.! vesselam...

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER