© Spor 44

Mendi,"Adaylık İçin Realist Olmak Lazım"

Yeni Malatyaspor kulüp 2.başkanı Sami Mendi, hafta sonu yapılacak olan olağanüstü seçimli genel kurul öncesi Spor44'e önemli açıklamalar yaptı.

13 Ekim Pazar günü Battalgazi belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilecek olan Yeni Malatyaspor kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulu öncesi, kulüp 2.başkanı Sami Mendi, spor44.com'a önemli açıklamalar yaptı.

Mendi, Yeni Malatyaspor kulübüne aday olacak kişilerin, realist olması gerektiğini söyledi. Mendi, Yeni Malatyaspor kulübünün içinde bulunduğu durumu, sadece başkan ve yönetim kurulu üyeleri, çözemez dedi. 

Yeni Malatyaspor kulüp 2.başkanı Sami Mendi, "Şayet, krizin çözümü yönetim kurulunun gücüne bağlı olsa idi, sayın Adil Gevrek, bırakmazdı" dedi.

Mendi, "Maalesef Yeni Malatyaspor kulübünün içinde bulunduğu durum, hepimizin canını acıtıyor. 23 Temmuz 2023 tarihinde yapılan kongrede Yeni Malatyaspor yönetimine rica üzerine girdim. Tabi ki, o günden bugüne yönetim kurulu olarak bir şey yapamadık. Yeni Malatyaspor kulübünün lige girmeyeceği sözü verilmişti. Ama olmadı. TFF'nin değişen yönetimi, lige girilmesine karar verdi. Biz, bu kararı, beklemiyorduk" dedi.

Mendi," Şimdi önümüzde olağanüstü genel kurul var. Adil bey aday değil. Bildiğim kadarıyla 2 isim adaylık için müracaat etmiş. Kongre gününe kadar belki bu sayı artar. Artması da kulüp için önemli bir gelişme sayılır" dedi.

Yeni Malatyaspor kulüp 2.başkanı Sami Mendi, sözlerine şöyle devam etti.

"Yeni Malatyaspor kulübünün gerçek bir krizi var. Ekonomik olarak, ciddi rakamlar. Bu rakamları, ben dahil hiç bir aday karşılayamaz. Bu noktada realist olmak lazım. Gerçekçi olmak lazım. Zaten yönetim kurulu ödeyebilse idi, Adil Gevrek devam ederdi. Bu borç yükünü kişiler, taşıyamaz" dedi.

"Yeni Malatyaspor kulübünün kurtuluşu nasıl mümkün olabilir ifade edeyim. Aday olacak başkan ve yönetim kurulu, ciddi bir rakam ortaya koymalı. Ve Malatya şehri de yani vali beyin önayak olması şartı ile başta büyükşehir belediye başkanı Sami Er beyefendinin ve diğer merkez belediyelerin ekonomik destek vermesi elzemdir. Kısacası, tabiri caizse, Devletin destek olması gerekir. İnanın bu fotoğraf ortaya çıkmaz ise, adayların vaadleri havada kalır" dedi

Sami Mendi, kendisinin İstanbul'da bir yayın organına adaylık konusunda sürpriz olabilir beyanatı içinde " Dediğim gibi, adayların personel maaşı, futbolcu maaşlarını ödemek ile bu iş olmaz. Yeni Malatyaspor kulübüne seçilen yönetim kurulu, başta transfer yasağını kaldırmalı. Ardından, vakit kaybetmeden transfer gerçekleştirmeli. Takımı ligde tutmak için, gerekli herşeyin yapılması gerekir. Aksi halde, Yeni Malatyaspor kulübüne başkan olmak, sadece bizi ve kamuoyunu kandırır. Benim sürprizim de salı gününden sonra belli olabilir. Yani, bir takım görüşmelerim var. Bu görüşmelerden, net ve somut bir destek olursa, Yeni Malatyaspor kulübünü bu bataktan çıkarmak neden olmasın" dedi.

Sami Mendi, son olarak da"Yeni Malatyaspor kulübüne faydamı olmayacaksa asla adaylığım söz konusu olamaz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER