© Spor 44

" Hasüdü Malatya"

Bir çok uygarlıkların yaşadığı şehrin, havasından mı, toprağından mı, suyundan mı bilinmez ama, hasütlüğü ile tavan yapmış bir şehir Malatya..

Tabiki, burada tarih yazmayacağım. Haddimin olmadığı gibi, bilgimin de olmadığını biliyorum..!

Ben, 81 yılında tanıştığım, Futbolu, Malatya futbolunu, Malatyaspor'u, Yeni Malatyaspor'u yazıyorum, yazacağım..

Yeni Malatyaspor kulübünün içinde bulunduğu durum itibariyle meramımı, kısa bir yazı ile dile getirmeye çalışacağım.

Bu şehirde yaşayan insanlar olarak, futbolu ve futbol yöneticiliğini neden yapamıyoruz? Yapanlar ile aramızda nasıl bir fark var?

1982-83 yılında Türkiye 2.futbol Ligi'nde 'Namağlup şampiyonluk ' yaşatan Malatyaspor'un efsane başkanı rahmetli Nurettin Soykan'a, İnönü stadyumunda pet şişe atan kimdi veya kimlerdi? Niçin yapmışlardı?

Cevap: Sözde Malatyasporlular..

Sebebi: Rant..

Çok uzağa gittim sanırım. O vakit, biraz yakına geleyim.

2009-2010 yılı Türkiye 2.futbol Ligi'nde mücadele eden Malatyaspor'un transfer yasağı var. Dönemin 'sözde futbol yetkilisi' Malatyaspor'un 40 milyon borcu var diyerek, hüküm veren iktidara yaptırımı engelledi ve Malatyaspor'un kalemi kırıldı. (Yönetim olarak bizler, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Malatyaspor'un 7 milyon borcu olduğunu, bununda 3 milyona indirildiğini söyledik. Bizlere hitaben, İstanbul'da bir gece düzenleyin, katılım sağlayıp o parayı sizlere toplayacağım dedi. Ama maalesef dönemin siyasileri, bizlere o geceyi düzenletmediler ve Malatyaspor'u kaderine terk ettiler..)

Geçmiş ile çok meşgul olmayacağım. Sadece, iki örnek verdim.

Bu iki örnekte de anlaşıldığı gibi, 'Hasüdüz, istemeyiz'

Peki neden? Nedenini birazdan okuyacaksınız.

Evet gelelim günümüze..

Yeni Malatyaspor kulübünü, icat eden zihniyet, 'biz yapamıyoruz. Nitekim de 4 yılda yapamadık. Sivil birileri gelsin yapsın' dedi.

İstanbul'da iş insanı Adil Gevrek geldi.

2014 yılında 2.ligde aldığı Yeni Malatyaspor'u, ama öyle, ama böyle 3 yılda süper lige çıkarttı. Doğru mudur? Doğrudur.

Peki, bu 3 yıllık başarılarda şehrin önde gelenleri neredeydi? Tabiki de en ön saflardaydılar..!

Sonra, kulüp köy bakkalı gibi, yönetilmeye başladı. O en ön saflarda olanlara, Yeni Malatyaspor kulübü batacak dedim. Sahip çıkın dedim. Adil Gevrek'li Yeni Malatyaspor kulübünün üzerinde elinizi çekmeyin dedim. Ama kimse, sesi mi duymak istemedi..Neyse..!

Adil Gevrek'in bu inanılmaz sportif başarısını, ayakta alkışlayanlar, bugün neden Gevrek'i, istenmeyen adam ilan ettiler? Neyse...!

Evet, Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek'i, iyi gittiği zamanlarda hep eleştirdim. Tabiri caizse, yerden yere vurdum. Doğru mudur? Doğrudur..

Yav arkadaş, o gün alkışladığınız, fotoğraf çektirmek için sıraya girdiğiniz Adil Gevrek'e, bugün neden istenmeyen adam olarak ilan ediyorsunuz..? Neyse..!

Pandemiden sonra, Adil Gevrek Yeni Malatyaspor kulübünü bırakıp gitti. Doğru mudur? Doğrudur.

Peki, Adil Gevrek'siz Yeni Malatyaspor kulübü, 1 yılda ne kazandı, ne kaybetti?

Hiç bir şey kazanmadı. Bilakis çok şey kaybetti. (Önemli futbolcular, tek tek gitti. Örnek: Benjamin Tetteh) Kulübün borcu, hemen hemen ikiye katlandı. Doğru mudur? Doğrudur..Neyse..!

1 yıl sonra Adil Gevrek tekrar geri geldi. 'Ben, bu kulübü borçlandırdım. Takımı küme düşürdüm. Ama şimdi de tekrar, eski günlerine geri döndüreceğim' dedi. Dedi mi? Dedi..

Tek şartı, borcun yarısını ben vereceğim, yarısını da Malatya şehri versin dedi. Dedi mi? Dedi..

Sonra, devletin bakanları Yeni Malatyaspor kulübünün içinde bulunduğu durum nedeniyle 'ekonomik destek' sözleri verdi. Doğru mudur? Doğrudur..

Devletin vereceği bu destekler ile Yeni Malatyaspor kulübü, kurtulacakmıydı? Kurtulacaktı..

Ama, bu sözler yerine getirilmedi..! Sebep..?

Adil Gevrek'e güvenilmiyor..!

Devletin bakanlarına giderek, Adil Gevrek'e bu yardımı yapmayın dediler. Doğru mudur? Doğrudur.

Adil Gevrek, ' Ben, 3 milyon Euro para veren birisi olarak, güven vermiyorsam, kimse kusura bakmasın. Bana eyvallah ' dedi. Doğru mudur? Doğrudur.

Şimdi ne olacak?

Söyleyeyim ne olacağını..

Yeni Malatyaspor kulübünün olağanüstü seçimli genel kuruluna aday olduğunu açıklayan kişiler, Adil Gevrek gibi, 3 milyon Euro kulübe verebilecek mi? Neyse..

Ben, Adil Gevrek'in adamı değilim. Savunucusu da değilim. Hasüt hiç değilim..!!!

Yav arkadaş, iddia ediyorum ki; Yeni Malatyaspor kulübünü, bu bataktan çıkaracak tek kişi, Adil Gevrek'in ta kendisidir..

Neden mi?

Bak kardeşim; Yeni Malatyaspor kulübüne 9 yıl başkanlık yapan Adil Gevrek, bu takımı 2.ligden süper lige çıkarttı. Süper ligden de bir alt kümeye düşürdü. Kulübü, borç batağına soktu.. Doğru mudur? Doğrudur.

Şimdi, bu kadar işi yapan Adil Gevrek, bu kadar işi tekrar yapar. Nasıl mı?

Şehir olarak, Adil Gevrek'in arkasında durulsaydı, 9 yıllık tecrübesi ile, TFF, spor bakanlığı, kulüpler, FIFA, futbolcular, menajerler, avukatlar vesair... Hepsi ile tanışık olan ve herşeyden önemlisi, büyük fotoğrafın Gevrek'te olması, kurtuluşun adresi değilmiydi?

Yazık.. Yazık oldu!

Şimdi, Adil Gevrek aday değil..

Birileri, çıkıp aday olduğunu açıkladı. Açıklasınlar tabi. Tüzüğe uyan her birey, aday olabilir. Burada herhangi bir sakınca yoktur.

Lakin, 45 yıllık tecrübem diyor ki, bu işi devlet desteği almadan, başarabilecek hiç bir babayiğit yoktur..!

Bu sebepledir ki, Yeni Malatyaspor kulübüne yazık etmeyin..!!!

Bugün aday olduğunu açıklayan kişiler, yarın seçildiklerin de ' Bizler, Yeni Malatyaspor kulübünün bu kadar BORCU olduğunu BILMİYORDUK' diyecekler..

Sahi, seçildiğinizde hemen kulüp personellerinin birikmiş maaşlarını, futbolcu, teknik heyet maaşlarını öderseniz, sizi ilk tebrik edecek kişi de ben olacağım..

Neden hasüdüz..?

Maalesef ama maalesef, bu şehirde herhangi bir oluşumun içerisinde değilsek, o oluşum kötüdür. O oluşum başarısız olacaktır deriz..Ve bu oluşumu, dağıtmak için elimizden ne geliyorsa onu yaparız..Sonra, yeni bir oluşum oluşturulur. Yine bu oluşum içinde değil isek, yine dağıtmaya, yıkmaya devam ederiz. Bu böyle devam eder gider...

Parasını olana nerede buldun, arabası olana nereden aldın sorusu, hep dilimizdedir..

Yeni Malatyaspor kulübüne başkan seçilecek, kişi ve kişilerde bu çarkın içinde yerini alacaklardır. Nasıl ki, Soykan ve Gevrek, aldıysa..

İşte, bizler buyuz..! Vesselam..

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER